Franz Kafka - Josef Istler: Aus den Tagebüchern - Z deníků

09.07.2013 16:36

Pět Kafkových variací na téma "Jak mě zkazila výchova" je publikováno jak v němčině, tak v českém překladu od Lubora Machytky. Výzdobu tvoří šest až dvacet signovaných leptů 123x85 mm Josefa Istlera. Vytištěno na ručním papíru z Velkých Losin, formát 22x15 cm.

 

Základní varianta "C" se šesti lepty má 36 stran, náklad 33 výtisků. Volné archy v přebalu s faksimilií Kafkova podpisu v barvě modré. Cena 5 000 Kč.

 

Dvanáct výtisků přednostní varianty "A" má, kromě základní šestice leptů, vevázánu v příloze jednu originální signovanou kresbu, datovanou 94 + soutisky sedmi grafických listů vytištěných v černém tónu a v definitivní barevnosti. Všechny grafické listy jsou  výtvarníkem signovány a datovány 94. Jeden ze sedmi leptů v příloze není zařazen do žádné z dalších dvou variant vydání bibliofilie a v barevné variantě je výtvarníkem číslován shodně s konkrétním exemplářem. V tomto svazku je označen A2/12, stejně jako šestice leptů řazených v textové části. Na deset exemplářů zhotovil originální knižní vazby Jan Perůtka. Mohu nabídnout exemplář č. A 2/12, obsahující originální kresbu a celkem dvacet leptů, adjustován je v celokožené vazbě s ochranným pouzdrem od Jana Perůtky. Cena 42 000 Kč.

 

Deset exemplářů verze „B“, v celopapírových knižních vazbách a ochranném pouzdře od Ludmily Mlichové, je vypraveno šesti lepty a vevázaným signovaným, datovaným 94, dvoulistem jednoho ze šesti základních leptů, který je vytištěn v černém tónu a v definitivní barevnosti. Lepty řazené v textové části jsou výtvarníkem signovány, datovány a číslovány B1/30 – B30/30. (Pro bližší údaje o projektu, variantách a jejich číslování si dovolím zájemce nasměrovat na můj druhý web www.edice33.eu ). Cena 7 000 Kč.  

 

Kromě bibliofilií bylo vytištěno 40 souborů na losínu. Úvodní tiráž  je Istlerem signovaná, datovaná 94. Všech sedm grafických listů je jím signováno a číslováno 1/40 – 40/40. Na přebaly se výtvarník podepsal a připojil iniciály F. K. Formát souboru je 31x22 cm. Cena 8 000 Kč.